Ugrás a fő tartalomra

Petíció: Állítsák le a Dombori üdülőtelep kifosztását és pusztítását!

Fél évszázada Fadd és Dombori község vezetői megálmodtak egy üdülőtelepet, ahol a pihenni, nyaralni vágyó emberek élvezhetik a Holt Duna hűsítő vízét, az ott lévő ősi fák által biztosított kellemes klímát. Az álmokat tettek követték, és megteremtették ezt az üdülőtelepet, ami a régió legfontosabb szabad strandja, pihenő helye lett.


A folyamatos észszerű fejlesztéseknek köszönhetően evezős versenypálya, csúszda, szabad strand, füves és árnyékos ligetek, sétányok, horgászhelyek, camping, gyermektáborok, stb. került kialakításra. Fadd-Dombori Üdülőtelep sokak által kedvelt célja lett mind az itt üdülőket építőknek, mind az idelátogató nyaralóknak.
Sajnos a jelenlegi illetékesek, Fadd Nagyközség Önkormányzata ahelyett, hogy folytatták volna a jó gazda gondosságával létrehozott üdülőtelep karbantartását, fejlesztését, megkezdték a természet és az ember által 50 év alatt megteremtett értékek felélését: egészséges fák indokolatlan tömeges kivágása tűzifának, szabad vízparti területek eladása, a bevételek más helyre történő felhasználása, stb… Ezzel szemben a pihenni vágyók jó közérzetét biztosító feladatok ellátását, mint az utak és járdák, partművek javítása, szemét szállítása nem megfelelően végzik!

Követeljük, hogy
  • AZONNAL ÁLLÍTSÁK LE AZ EGÉSZSÉGES FÁK KIVÁGÁSÁT!
  • AZONNAL TEGYENEK NYILVÁNOSSÁ MINDEN „RENDEZÉSI TERVET”!
  • AZONNAL TEGYÉK HOZZÁFÉRHETŐVÉ A FADD-DOMBORI ÜDÜLŐTELEP KÖNYVELÉSI ADATAIT (BEVÉTEL-KIADÁS)!
  • AZONNAL BIZTOSÍTSÁK NYÍLT FÓRUMOKON A POLGÁROK, A KÖZÖSSÉG HOZZÁSZÓLÁSI JOGÁT MIND A FEJLESZTÉSI TERV, MIND AZ ÜDÜLŐTELEP MŰKÖDÉSÉVEL KAPCSOLATBAN!
Fadd-Dombori üdülőtelep közössége
***

Mit tegyek a petícióval?

  • Kéjük, ossza meg Facebook közösségi hálózaton, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson tiltakozásunk!
  • Kérjük, töltse le a nyomtatható PDF változatot az alábbi linkről, és küldje el Fadd-Dombori Önkormányzat részére az alábbi elérhetőségekre:
  • titkarsagfaddph@tolna.net
  • Faddi Polgármesteri Hivatal, 7133 Fadd, Dózsa Gy. u. 12.
Azzal tudunk Domborinak esélyt adni, ha megosztjuk az információkat és elküldjük a petíciót. A tulajdonosok figyelmébe: Jöjjön el 2018. június 17-én, vasárnap délután 14 órára, Dombori központjában, a Fehér Ház Étteremben meghirdetett üdülőhelyi fórumra, ahol az illetékesek is ott lesznek, nélkülünk szélmalomharc!

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

A Dunaág 7139 Egyesület 2023. éves beszámolója

 A Dunaág 7139 Egyesület büszkén jelenti be, hogy a 2023-as év során számos sikeres projektet valósítottunk meg, melyekkel hozzájárultunk Dombori közösségünk fejlődéséhez. A csapadékos időjárás miatti útfelújításoktól kezdve a Te Szedd országos szemétszedési akción át, a közösségi könyvfülkék telepítésén keresztül a Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál támogatásáig, számtalan területen bizonyítottuk elkötelezettségünket. Az üdülőhelyi fórum szervezésével és a vízminőség javítására irányuló erőfeszítéseinkkel is kiemelkedő közösségi összefogást sikerült létrehoznunk. Az év során a 1%-os felajánlások révén jelentős anyagi támogatásban részesültünk, melyet a jövőbeni projektek megvalósítására fordítunk, mint például a szúnyoggyérítés. A 2024-es év tervei között szerepel a településrész fejlődésének előmozdítása, a közösségi programok szervezése, és az önkormányzati választásokon való aktív részvétel. További információkért és a teljes beszámolóért kattintson az alábbi linkre.

Köszönet és tervek az 1 százalékos felajánlásokból

A Dunaág 7139 Egyesület nevében szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik az idei év során az adójuk 1%-át szervezetünknek ajánlották fel. Az ilyen önzetlen támogatás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy közösségünk továbbra is fejlődjön és virágozzon.